Solares de Portugal

Solares

Solares de Portugal is een uniek concept dat geïntroduceerd is om toeristen te laten verblijven in karakteristieke accommodaties "Turismo de Habitação" van prima kwaliteit ” en tegelijkertijd de rijke erfenis te bewaren van cultureel en architectonisch Portugees erfgoed. Het is belangrijk om te benadrukken dat Solares geen hotels of pensions zijn. Het zijn privé beheerde statige herenhuizen, elegante landhuizen of rustieke herenboerderijen. Allen zijn in traditionele stijl gerestaureerd en staan open voor gasten die behandeld worden als familie.

De Solares vertegenwoordigen eeuwen van Portugese geschiedenis en cultuur. Het overgrote deel stamt uit de 17e en 18e eeuw en worden meestal nog beheerd door afstammelingen van de oorspronkelijke stichters van het huis. De eigenaren ontvangen de gasten met een warm en gastvrij onthaal en informeren de gasten met hun kennis over de omgeving, regionale keuken, festivals en tradities.

Solares zijn vaak gesitueerd in prachtige pittoreske dorpjes vaak gelegen op een eigen landgoed te midden van prachtige tuinen, fruit en wijngaarden. Op of rond de Solares zijn vaak faciliteiten als tennis, paardrijden, wandelroutes, een zwembad en een speelruimte. Solares bieden een verblijf altijd aan inclusief ontbijt en bieden vaak ’s avonds de mogelijkheid om te genieten van de heerlijke lokale keuken en de beste wijnen.
De Solares zijn onderverdeeld in 3 groepen en ieder huis is wordt ieder jaar opnieuw geïnspecteerd door en gecertificeerd door APCER TURIHAB en Turismo de Portugal (ERS 3001) om de hoge standaard en kwaliteit te kunnen waarborgen.
Indien u een vakantie wenst te boeken in één of meerdere Solares bent u natuurlijk bij ons, Optimo Travel, aan het goeie adres. Heeft u aparte verzoeken, wenst u met uw gezin of met uw familie een hele Solar af te huren dan is dit uiteraard ook mogelijk. Aarzelt u niet om contact hierover met ons op te nemen.


KIES UW VAKANTIE