Amazonas Jungle lodge 4 Dagen - Brazilië - Amazonas - Manaus

Algemene informatie

Deze in authentieke stijl gebouwde eco-lodge bied een ruim aantal pakketten om de rijke flora en fauna hier te ontdekken, van relatief luxe bij de accommodatie zelf, tot een voor de volharde "tracker" aangepast pakket met survival en overnachting in het diepst van het regenwoud. Het Nederlandse management van de accommodatie hoopt u hier in ieder geval bewust te kunnen maken over het belang van het regenwoud. De accommodatie ligt in een redelijk muggenvrij gebied.

Ligging

Op 160 km ten Oosten van Manaus in een mooi stuk van het Amazone regenwoud. De transfers met busjes van de luchthaven naar het hotel en terug zitten bij uw verblijf in en duren ongeveer 2 uur.

Kamer

Alle kamers beschikken over een terras met hangmat, apart zitgedeelte, mini-bar, kluisje, WiFi internet, confortabel tweepersoonsbed of twin en badkamer met douche en toilet. Doordat de accommodatie nabij twee rivieren ligt, is het s'nachts relatief koel. Er is dus geen airco.

Belangrijk om te weten: De accommodatie ligt nabij "donker water" rivieren, wat beschikt over een hoge zuurtegraat waardoor muggen weinig tot geen kans krijgen om zich voort te planten. Dit maakt de lodge nagenoeg muggen vrij!

Faciliteiten

De lodge beschikt over een receptie met lounge, restaurant met diverse regionale gerechten, een bar, massage ruimte, buitenzwembad en eigen strand met ligbedden en parasols, bibliotheek met een ruim aantal boeken over de natuur hier, een souvenir winkel, een permanente tentoonstelling met o.a. archeologische vondsten uit de omgeving(gevonden tijden de bouw van de lodge), orchideeën en vruchten tuin, een internet café,en natuurlijk diverse wandelpaden die u kunt bewandelen met een van de gidsen die de lodge u bied.

Tips

De lodge organiseert middels gidsen diverse "tracking" activiteiten, waarbij u onder begeleiding zowel overdag als s'avonds de jungle in gaat, en dan uitleg krijgt over alle dieren en planten die u onderweg tegenkomt. Hiernaast kan u de Urubú en Preto da Eva rivier op met kleine bootjes waarbij u allerlei dieren op en rondom het water tegen kan komen. Om een paar veel voorkomende dieren te noemen: Tapir, jaguar, spin aap, toekans, Orinoco dolfijn, pijlgif kikkers, zwarte kaaiman, luiaards en er zijn er nog veel meer.


 
KIES UW VAKANTIE