Solar Casa do ameal *** - Portugal - Porto en Noord Portugal - Viana do Castelo

Algemene informatie

Deze kleinschalige rustieke accommodatie, ook wel agriturismo genoemd in Viana do Castelo in Porto Noord
in Portugal behoort tot Solares de Portugal. Solares zijn kleinschalige familiale vakantie accommodaties verdeeld in 3 categorieën; Casas Antigas(landhuizen), Quintas & Herdades,
(herenboerderijen, hofstedes), Casas Rústicas(buitenverblijven).
De familie Faria Araújo, die hier vandaag de dag nog steeds verblijft, kocht Casa do Ameal in 1669. Men denkt dat de solar in de 16de eeuw gebouwd is, hoewel er geen nauwkeurige datum bekend is. Net als de traditionele edele huizen van de omgeving Minho wordt de ingangs-binnenplaats versierd met een een stenen fontein en vijver. De eigenaren van Casa do Ameal hebben antieke kostuums van hun voorvaderen tentoongesteld in de solar.

Ligging

De solar ligt nabij de plaats Viana do Castelo en op slechts 3 km van het prachtige strand.Het centrum ligt op ca. 900 meter. enkele restaurants bevinden zich op ca. 500 meter en de luchthaven van Porto bevind zich op 70 km.


Kamer

De solar heeft nette appartementen voor 2 tot 4 personen en twee 2-persoonskamers met nette badkamer met bad/douche en toilet. Tevens is er een kitchenette in elk appartement.

Faciliteiten

De solar beschikt over een zwembad, eetzaal, eigen parkeerplaats, vergaderzaal en prachtige tuin. Tevens beschikt deze accommodatie over een klein museumpje met kunstnijverheid en klederdracht. In de omgeving kunt u heerlijk vissen en watersporten beoefenen. Ook golfers kunnen hier hun hart ophalen met het golfterrein van Ponte de Lima op zo'n 20 minuten rijden van de accommodatie.


 
KIES UW VAKANTIE