Clinics

Optimo Golf Travel Golf Academy

Optimo Golf Travel werkt samen met gediplomeerde en representatieve golfprofessionals in Nederland die deskundig, ervaren en gepassioneerd zijn in hun werk. De Optimo Golf Travel Affiliate Professionals (link naar pro pagina) hebben een brede ervaring in de golfsport en in groepsreizen naar het buitenland. Tevens is de golfprofessional bekend met de omgeving en horeca faciliteiten waar u naar toe gaat.

Optimo Golf Travel verzekerd u dat al onze samenwerkende professionals vakkundig, ervaren, en u met passie de golfclinics en of groepsreizen zullen verzorgen. Tijdens alle cursussen/clinics/groepsreizen zal veel gebruik gemaakt worden van video opnames die u later bij thuiskomst ontvangt.

Of u nu wil beginnen met golf en uw GVB wilt halen of alj arenlang speelt, Optimo Golf Travel heeft voor ieder type golfer een cursus. Hieronder ons aanbod voor hert seizoen 2011/2012:

Heeft u interesse in 1 van onderstaande cursussen? Neem contact met ons op via telefoon of email.


GVB Cursus

Een ideale manier om uzelf goed voor te bereiden op het GVB examen in Nederland. Tijdens deze intensieve cursus ligt de focus op de basistechnieken van golf, het aanleren van vaardigheden en baanervaring.

Programma:

· Putting , Chipping, Full-swing, Pitchen, Bunker
· Video-analyse
· Probleemsituaties tackelen
· Vaardigheids test oefenenn en herhalen
· Baanlessen

In plaats van veel uren op de driving-range door te brengen gaat u ook de baan in om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Het GVB examen van de NGF bestaat tegenwoordig uit 3 vaardigheidstesten en een praktijk gedeelte. Tijdens deze cursus zal hier dan ook veel aandacht aan besteed worden.

Indien alle GVB testen met een goed resultaat worden afgesloten dan kunt u in samenwerking met uw golfprofessional, het praktijkexamen aanvragen op uw locatie in Nederland.


Improve Your Game

U heeft al een tijdje uw GVB of een officiële EGA handicap van 36 of lager en u wilt graag beter worden. Tijdens de privé-clinics zal de professional samen met u een persoonlijk trainingsplan maken waarin een beeld wordt geschetst van de sterke en zwakke punten van uw spel.

Elke dag wordt er 18 holes gespeeld om de geoefende stof in praktijk te brengen.

Programma:

· Short-game seminar
· Video-analyse
· Verbeter uw putting
· Skills test
· Baanlessen


Behaal een EGA-handicap

Deze cursus is speciaal voor iedereen die niet lid is van een golfclub maar vooral greenfee speelt op verschillende in Nederland, de zogenaamde ‘vrije golfer. U heeft al een tijdje uw GVB en speelt regelmatig maar heeft nog geen HCP. De focus ligt op het dagelijks spelen van 18 holes en het lopen van minimaal 3 Qualifying kaarten.

Er zal uiteraard getraind moeten worden op de basis en de verschillende onderdelen maar het spelen van 18 holes per dag is een vereiste voor deze cursus. Er zal dus voor of na het spelen getraind worden op de driving-range oefengelegenheden.

Programma:

· Sterkte & zwakte analyse
· Video-analyse
· Verbeter uw korte spel
· Skills test
· Baanlessen

· 5 daags
· 7 daags
· Begeleiding van Optimo Affiliate Golf Professionals


Breaking 90

Voor de golfer die al een x aantal jaren speelt, wat meer ervaren is en vooral gefocussed is op het verbeteren van zijn totale spel en onder de 90 slagen (hcp 18) per ronde te duiken. In kleine groepen wordt er veel getraind op hoe men de desbetreffende baan dient te spelen, het ‘tackelen’ van bepaalde probleem holes ook wel course management genoemd.

Uiteraard wordt er elke dag gespeeld onder leiding van een ervaren professional die vervolgens een analyse zal maken van de sterktes en zwakte van de speler. Aan de hand van deze analyse zal er een trainingsschema gemaakt worden waar u niet alleen tijdens deze vakantie wat aan hebt maar ook daarna.

Programma:

· Sterkte & zwakte analyse
· Video-analyse
· Course management tips & tricks
· Verbeter uw korte spel
· Skills test
· Baanlessen


 
KIES UW VAKANTIE