8-daagse Groepsreis Noord Portugal - Programma

8-daagse Groepsreis Noord Portugal

8-DAAGSE GROEPSREIS IN AUTHENTIEK NOORD-PORTUGAL LANGS VERBORGEN SCHATTEN IN EN ROND HET DOURO GEBIED

De grote rivier Douro vormt de grens met de rest van Portugal en is onderdeel van het Werelderfgoed van de UNESCO. Op de oevers groeien de druiven waar de wereldberoemde portwijn van wordt gemaakt op terrasvormige wijngaarden en de kleine stadjes aan de rivier ademen een eigen, unieke sfeer. In de bergen achter de rivier liggen nog veel meer verborgen schatten die het verdienen om ontdekt te worden!


VAN APRIL TOT EN MET OKTOBER IS HET MOGELIJK OM KENNIS TE MAKEN MET AL HET MOOIS DAT DEZE STREEK TE BIEDEN HEEFT!




Programma

Dag 1
Aankomst in Porto. U wordt opgehaald van het vliegveld en per minibus naar een viersterren hotel in Vila Real gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd is er gelegenheid om zelf het centrum te verkennen en wordt er een informatiebijeenkomst gehouden op deze avond of op dag 2 na het ontbijt.


Dag 2
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een tour door de stad Vila Real. Te voet zullen wij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad aandoen. Vervolgens vertrekken we naar “Casa de Mateus”, bekend van de ‘Mateus Rosé wijn’, waar u een Nederlandstalige rondleiding door het landhuis krijgt en de omliggende tuin kunt bekijken voordat we gaan lunchen in een authentiek restaurant waar lokale gerechten geserveerd worden. Na de lunch gaan we naar een prachtig uitkijkpunt met uitzicht over de Douro vallei – Werelderfgoed van de Unesco - en de stuwdam bij Régua voor een eerste nabije kennismaking met de Douro rivier. Vervolgens brengen we een bezoek aan een Quinta met rondleiding in de wijnkelder en wijnproeverij. Diner op eigen gelegenheid.


Dag 3
Deze dag staat in het teken van de Douro – dé beroemde Port streek. We reizen per trein naar een schitterende, afgelegen, bijna onontdekte plek aan de rivier, midden tussen de heuvels met wijngaarden van de bekendste portwijnhuizen. Na de lunch in een traditioneel restaurant, maken we een boottocht over de rivier. Daarna kunt u nog rustig genieten van de omgeving voordat we de trein terug nemen en naar het hotel terugkeren.


Dag 4
We staan vroeg op om een wandeling te gaan maken door het prachtige natuurgebied Serra do Alvão. Onder begeleiding loopt u door het berglandschap waarin stenen, bos en riviertjes elkaar afwisselen. Na even bijgekomen te zijn van de wandeling bezoeken we het hoogstgelegen dorp van het gebergte. Niet ver van dit typische dorpje zullen we stoppen voor een picknick in de vrije natuur, met producten uit de streek! De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de grootste waterval van het gebied. Diner op eigen gelegenheid.



Dag 5
We vertrekken uit ons hotel in Vila Real. Na een rondleiding door Régua heeft u deze ochtend tijd om deze mooie stad aan de Douro nader te verkennen. Na de lunch (op eigen gelegenheid) gaan we gezamenlijk naar een uitkijkpunt waar u al een blik kunt werpen op de stad waar we vandaag heen gaan: Lamego en spectaculair uitzicht heeft op omliggende steden. Na aankomst in Lamego brengen we u eerst naar uw overnachtingsplaats (een veel faciliteiten biedende Quinta/Vila complex waar u geheel tot rust kunt komen) waar u de komende dagen zult verblijven en vervolgens maken we een wandeling langs de hoogtepunten van de stad. We dineren gezamenlijk in Lamego.


Dag 6
Vandaag nemen we u mee naar een aantal bezienswaardige, unieke en historische dorpen en plaatsen in de buurt van Lamego, waar de geschiedenis van de streek tot leven komt. In één van die karakteristieke plekken zullen we lunchen in een gezellig restaurant met typische streekgerechten en doorgaan naar een nabijgelegen dorp waar een oude joodse wijk bewaard is gebleven.
Aan het eind van de middag krijgt u een rondleiding door de fabriek en
wijnkelder van de meest belangrijke Espumante uit Portugal. Uiteraard kunnen we hier een glaasje van proeven! Hierna brengen we u terug naar uw Quinta.


Dag 7
Deze laatste dag voor vertrek kunt u geheel naar eigen voorkeur invullen.
Wij zullen u informeren over de mogelijke activiteiten in en rond Lamego, maar uiteraard kunt u ook gebruik maken van het zwembad of andere faciliteiten van de Quinta.
’s Avonds sluiten we de reis af met een gezamenlijk diner.


Dag 8
Vertrek uit Lamego. Transfer naar de luchthaven van Porto voor de terugreis.

Het is mogelijk deze rondreis te verlengen, of eerder te laten beginnen met een bezoek aan Porto, Lissabon of een combinatie met andere delen in Portugal.

Vraag hierom bij boeking.

Vertrekdata 2015

18 / 04 / 2015
02 / 05 / 2015
13 / 06 / 2015
25 / 07 / 2015
12 / 09 / 2015



Minimum aantal deelnemers: 6 personen
Maximum aantal deelnemers: 10 personen

Inclusief

8-daagse Groepsreis Noord-Portugal

In het programma is opgenomen:
* Transfer Porto – Vila Real & Transfer Lamego – Porto
* Vervoer naar alle vermelde plekken in programma
* Overnachtingen in 4* Hotel en Quinta
* Halfpension (Inbegrepen lunches en diners zijn complete maaltijden, van voorgerecht tot nagerecht, inclusief dranken en koffie)
* 2 x Entreegeld
* Compleet verzorgde dag met treinreis en boottocht
* In programma vermelde wandeltocht in natuurpark
* Nederlandstalige begeleiding en uitleg gedurende het gehele programma.

Exclusief

8-daagse Groepsreis Noord-Portugal

* Reis- en annuleringsverzekering
* Lunches en diners op niet genoemde dagen
* Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
* Toeslag 1-persoonskamer

8-daagse Groepsreis Noord-Portugal


Amsterdam - Porto

KIES UW VAKANTIE