Combinatie Fly-Drive 22 Dagen zuid & zuidoost Brazilië - Programma

Combinatie Fly-Drive 22 Dagen zuid & zuidoost Brazilië

Ervaar de beroemde stad en de gelijknamige staat Rio de Janeiro, bezoek de grootste (en mooiste!) watervallen ter wereld Iguaçu, neem een kijkje in de kraamkamer van de Noordkapers (walvissen) en geniet nog even na aan de idyllische stranden rondom Buzios!

U kunt via ons vliegen met KLM rechtstreeks, of met Tap Air Portugal via Lissabon, van en naar Rio de Janeiro. Indien gewenst kunnen wij ook rechtstreekse vluchten vanaf Frankfurt aanbieden met TAM Brazilië. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij dan kunnen wij deze over het algemeen ook voor u reserveren.


Programma

Dag 1 Na aankomst in Rio de Janeiro wordt u opgewacht door een chauffeur welke u zal transfereren naar uw hotel aan de Copacabana waar u 4 nachten zal verblijven in het centraal gelegen hotel Rio Roiss. De komende dagen heeft u de mogelijkheid om zelf, of via extra bij te reserveren excursies, de stad te verkennen. U heeft voldoende tijd om de “Corcovado”(het Christusbeeld), Pao de Açúcar (de Suikerbroodberg) en de bekende stranden te bezoeken. Andere aanraders zijn natuurlijk Santa Teresa, Lapa, de botanische tuinen, de kathedraal en verscheidene musea.

Dag 5 Vandaag haalt u de huurauto op aan het eind van de Copacabana aan de kant van Leme. Na uitgecheckt te zijn kunt u op 2 manieren de stad verlaten richting Paraty. U bent hierin geheel vrij in uw keuze. Meest gebruikelijke route is om via Itaguaí te rijden. Via de “Linha Verde” rijdt u richting Angra dos Reis naar Paraty waar u 3 nachten zult verblijven in Pousada Aconchego. Paraty is een door UNESCO als wereld erfgoed aangemerkt dorp aan de prachtige tropische kust op ca 250 km van Rio de Janeiro. In de omgeving liggen enkele prachtige stranden, vele tropische eilandjes ( te bezoeken via een excursie) en enkele watervallen, onder andere bekend van de film “the Emerald Forest”.

Dag 8 Vandaag rijdt u vanuit Paraty terug richting de luchthaven van Rio de Janeiro waar u een binnenlandse vlucht heeft naar Cuiabá in Mato Grosso voor een bezoek aan de Pantanal. Vanaf de luchthaven van Cuiabá wordt u per transfer naar uw accommodatie gebracht. De Pantanal is het grootste moerasgebied op aarde en is een unieke ervaring om te bezoeken. U verblijft hier in Rio Claro op basis van volpension en onder begeleiding van een gids 2 excursies per dag inclusief boottochten.

Dag 11 Vandaag wordt u per transfer teruggebracht naar Cuiabá voor een binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu, waar u de indrukwekkende watervallen zult gaan bezoeken. Na aankomst wordt u getransfereerd naar uw hotel; San Rafael, waar u 3 nachten zult verblijven. In de komende dagen maakt u excursies aan beide zijdes van de watervallen.

Dag 14 vandaag wordt u getransfereerd naar de luchthaven voor een vlucht naar Florianopolis. Op de luchthaven begeeft u zich na uw bagage te hebben opgehaald naar de autoverhuurbalie waar u een auto in ontvangst neemt en via de stad richting Praia do Rosa (ca. 100 km) rijdt. U verblijft hier 2 nachten in Pousada Vida Sol E Mar. De komende 2 dagen heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het maken van een walvisexcursie (aug-nov) of om bijv het schitterende natuurgebied Bom (ca 160km) Jardim do Serra te bezoeken.

Dag 16 Vandaag rijdt u terug naar Florianopolis. U verblijft hier in Pousada Tamarindo voor 3 nachten. Op het schiereiland (dat altijd in een naam genoemd wordt met de stad) kunt u heerlijk genieten van de prachtige stranden.

Dag 19 Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Florianopolis waar u een binnenlandse vlucht heeft naar Rio de Janeiro. Na aankomst in Rio haalt u een nieuwe huurauto op waarmee u zicht begeeft naar Buzios voor de laatste 3 nachten, om nog even na te genieten van de heerlijke reis die u achter de rug heeft.

Dag 22 Vandaag rijdt u richting Rio de Janeiro voor uw terugvlucht. Indien gewenst kan de reis nog verlengd worden in Rio de Janeiro of op een andere door u gewenste locatie.

Combinatie Fly-Drive zuid & zuidoost Brazilië 22 dagen

KIES UW VAKANTIE