Fly-Drive Portugal Compleet met pousada's 15 dagen - Programma


Programma

Dag 1 na aankomst in Faro neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt hiermee naar Estoi(even boven Faro), alwaar u overnacht in de gelijknamige pousada.
Dag 2 vanaf Estoi rijdt u door de provincie Alentejo via Beja waar u in de Pousada de Beja overnacht.
Dag 3 vanaf Beja rijdt u naar Évora, met zijn Romeinse tempels, voor een overnachting in de historische Pousada dos Lóios of naar Pousada Rainha Sta. Isabel in Estremoz.
Dag 4 via Estremoz en Portalegre richting Marvão, vlakbij de Spaanse grens. U overnacht in Pousada de Santa Maria.
Dag 5 vanuit Marvão maakt u een lange rit via Castelo Branco naar Póvoa das Quartas (nabij Seia), aan de voet van het Portugese bergmassief Serra da Estrela, voor een overnachting in Pousada de Belmonte.
Dag 6 zeer indrukwekkend is de tocht naar het ommuurde stadje Almeida aan de Spaanse grens voor overnachting in Pousada de Senhora das Neves. U rijdt via Gouveia door de Serra da Estrela naar Guarda en vandaar naar Almeida.
Dag 7 door het ruige landschap van Trás-os-Montes, Portugals meest noordoostelijke provincie, rijdt u naar Miranda do Douro voor een overnachting in Pousada de Santa Catarina. Een heel leuk plaatsje!
Dag 8 via Bragança en Chaves rijdt u naar Caniçada, gelegen op de grens van het natuurpark van Gerês. U overnacht in Pousada de São Bento. U kunt ook via de IP4 via Vila Real rijden en nabij Guimarães of Braga naar het noorden afslaan.
Dag 9 rust. Een extra dag in Pousada de São Bento, één van de pousada's met een zwembad, waar u in een mooie omgeving kunt uitrusten.
Dag 10 een interessante rit door het Minho-district, waarbij u tal van historische plaatsen kunt bezoeken, zoals Braga, Barcelos en het eindpunt van vandaag: Guimarães. U overnacht in misschien wel de allermooiste pousada: Santa Marinha; van oorsprong een oud kloos¬ter.
Dag 11 u rijdt nu zuidwaarts via Oporto naar Murtosa nabij Aveiro (het "Venetië" van Portugal), waar u overnacht in Pousada da Ria.
Dag 12 verder zuidwaarts via Coímbra naar Tomar en het aan het stuwmeer gelegen Castelo de Bode voor overnachting in Pousada de São Pedro. Wilt u tijd besparen, neem dan de IP1 snelweg.
Dag 13 via Óbidos en Lissabon rijdt u naar Setúbal voor een overnachting in Pousada de São Filipe. U kunt ook via Santarém de snelweg naar Lissabon nemen. Ga dan over de Vasco da Gama brug richting Setúbal.
Dag 14 langs de kust naar Sagres in de Algarve, voor de laat¬ste overnachting in Pousada do Infante. Als u liever wat dichter bij de luchthaven verblijft, kunt u ook kiezen voor Pousada de São Brás. In dat geval neemt u de snelweg die nabij Albufeira in de Algarve uitkomt.
Dag 15 terugvlucht naar Nederland vanaf Faro of verlenging in een accommodatie aan de Algarve.

KIES UW VAKANTIE