Fly-Drive Algarve en Alentejo 8 dagen - Programma

Fly-Drive Algarve en Alentejo 8 dagen

Tijdens deze individuele rondreis gaat u op ontdekkingsreis door Portugal. Kom tot rust in het landelijke Alentejo, en ga op ontdekkingstocht in Portimão. Ervaar het moorse plaatsje Silves. Na uw reis zult u veel nieuwe indrukken rijker zijn!


Programma

Dag 1 Na aankomst neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u via Loulé naar het gezellige plaatsje Alte voor de eerste overnachting in Hotel Alte.

Dag 2 U rijdt door het mooie binnenland van de Algarve rich­ting het westen. Eindpunt is de "Moorse" stad Silves, waar u overnacht in Hotel Colina dos Mouros.

Dag 3 Vanuit Silves rijdt u verder naar het westen. U bezoekt natuurlijk Portimão en het vestingplaatsje Lagos. Over­nachting is in de mooie Pousada do Infante, in Sagres.

Dag 4 Vanuit Sagres rijdt u eerst langs de kust noordwaarts. Bij Aljezur neemt u de weg naar Monchique, bekend van de bronnen. Bij Monchique volgt u de weg naar Santa Clara-a-Velha. U rijdt nu de provincie Alentejo binnen. U overnacht vandaag opnieuw in een pousada, namelijk Pousada de Santa Clara, gelegen aan het gelijknamige stuwmeer.

Dag 5 Vandaag kunt u op 2 manieren naar de volgende plaats van bestemming rijden. De snelste mogelijkheid is via de snelweg IP1, nadat u om het stuwmeer heen bent gereden. U rijdt via Faro richting Spanje. Het laatste stadje voor de grens heet Vila Real de Santo Antonio. Vanaf hier volgt u de weg in noordelijke richting tot u in het aan de grensrivier gelegen Alcoutim aan komt. Hier verblijft u 2 nachten in Estalagem do Guadiana. De andere weg gaat door het bin­nenland van de Alentejo via het middeleeuwse Mértola (wat u zeker moet bezoeken). Vanuit Mértola rijd u in Zuidelijke richting tot Santa Marta naar de grensrivier Guadiana tot u in Alcoutim bent.

Dag 6 Vandaag kunt u een dagje rustig aan doen, bijvoorbeeld naar het strand. Een andere mogelijkheid is om met de huurauto een dagje naar Spanje te gaan.

Dag 7 Vanuit Alcoutim rijdt u naar Vila Real de Santo António, waarna u in westelijke richting gaat rijden. U kunt bijvoorbeeld het plaatsje Tavira bezoeken, met een brug uit de Romeinse tijd. Ook het centrum van Faro is een stop waard. De laatste overnachting van de fly-drive zal zijn in Estoi in de gelijknamige Pousada.

Dag 8 terugkeer naar de luchthaven van Faro voor inlevering van de huurauto en terugkeer naar Nederland. U kunt uiteraard ook aansluitend één van de vele accommoda­ties aan de Algarve boeken.

Fly-Drive Algarve en Alentejo 8 dagenKIES UW VAKANTIE