Fly-Drive Bahia 15 Dagen Highlights - Programma

Fly-Drive Bahia 15 Dagen Highlights

Bahia op zijn best. Een vakantie en een fly & drive in één vakantie. Eem mix van een uitgebalanceerde combinatie van cultuur, natuur en de laatste dagen heerlijk nagenieten aan het strand.


Programma

Dag 1 Na aankomst wordt u naar uw pousada gebracht in Salvador. U verblijft hier 2 nachten in Pousada Boqueirao midden in de Pelourinho, de oude historische wijk in Salvador, de hoofdstad van de staat Bahia.

Dag 3 Vandaag wordt u opgehaald en naar de Catamaran gebracht. Met de Catmaran vaart u naar het eiland Morro de Sao Paulo wat voor de kust ligt nabij Salvador. Bij aankomst op Morro de Sao Paulo wordt u ontvangen en getransfereerd naar uw accommodatie; Pousada Vila das Pedras. U verblijft hier 3 nachten.

Dag 6 Vandaag wordt u opgehaald bij de Pousada en gaat u terug, wederom met de Catamaran, naar Salvador. Aangekomen in Salvador wordt u wederom naar Pousada de Boqueirao gebracht waar u nog 1 nacht verblijft.

Dag 7 vandaag wordt u naar het autoverhuurstation gebracht waar u een huurauto in ontvangst neemt en vervolgens vertrekt naar het national Park Chapada Diamantina. De afstand die u zult afleggen bedraagt ongeveer 400 kilometer en de duur van de route bedraagt ongeveer 5 a 6 uur. Wanneer u in Lençóis aankomt, rijdt u naar Pousada Casa de Helia midden in het prachtige Chapada Diamantina park waar u 3 nachten zult verblijven. Chapada Diamantina is een groot en prachtig natuurgebied met hoge bergen, prachtige valeien, grotten en bronnen, rivieren, meren en watervallen, een enorme variëteit in flora en fauna. Dit gebied is eigenlijk de enige streek in de staat Bahia met tropische karakteristieken. Te voet of met de auto kunt u dit beschermde natuurgebied leren kennen. U kunt hier de op één na hoogste waterval in Brazilïë: de “Cachoeira da Fumaça”, met een vrije waterval van 382 meter te voet bezoeken. In dit prachtige natuurgebied bevinden zich enkele dorpjes en stadjes met een rijke en oorspronkelijke cultuur en geschiedenis. In het centrum van deze streek ligt het stadje waar u verblijft Lençóis, officiëel erkend door de Braziliaanse regering als historisch monument.

Dag 10 Vandaag rijdt u terug richting Salvador. Vlak voor Salvador rijdt u echter richting het Noorden naar Praia do Forte waar u de laatste 4 nachten zult verblijven in pousada Praia das Ondas. De rit bedraagt zo’n 450 km, wederom net als de heen weg 5 a 6 uur rijden. Praia do Forte is een kleine maar gezellige badplaats die bekend staat om haar mooie witte zandstranden. U kunt hier van alles doen maar vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan het zeeschildpadden reservaat. Ook raden wij u aan om een bezoek te brengen aan de ruïnes van het kasteel Garcia d'Avila. Dit kasteel uit de 16e eeuw wordt gezien als het eerste belangrijke Portugese gebouw in Brazilië.

Dag 15 Vandaag rijdt u naar de luchthaven waar u de auto inlevert. U vertrekt vanaf hier terug naar Nederland of door naar uw volgende bestemming.

Fly-Drive Bahia 15 Dagen Highlights


KIES UW VAKANTIE