Fly-Drive Rio de Janeiro 12 dagen Standaard - Programma

Fly-Drive Rio de Janeiro 12 dagen Standaard

Ervaar de beroemde stad en de gelijknamige staat Rio de Janeiro. Samba, Copacabana, Ipanema, Corcovado, Pao de Acucar, enz enz. Teveel om allemaal op te noemen. Naast de stad heeft de staat Rio de Janeiro nog veel meer te bieden. Zo ligt onder andere het door UNESCO erkende Paraty in deze staat, bezoekt u de oude keizerlijke plaats Petrópolis en verblijft u de laatste dagen in het idyllische Búzios om geven door talloze prachtige stranden.

U kunt via ons vliegen met KLM rechtstreeks, of met Tap Air Portugal via Lissabon, van en naar Rio de Janeiro. Indien gewenst kunnen wij ook rechtstreekse vluchten vanaf Frankfurt aanbieden met TAM Brazilië. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij dan kunnen wij deze over het algemeen ook voor u reserveren.


Programma

Dag 1 Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in Rio de Janeiro in de wijk Copacabana. U verblijft hier 3 nachten in hotel Rio Roiss.

Dag 4 Vandaag haalt u de auto bij het stadskantoor op. U kunt dit lopend doen, of met de taxi. De afstand die we vandaag af gaan leggen bedraagt ongeveer 250 kilometer en de duur van de route bedraagt 3 – 3,5 uur. Na het ophalen van de koffers bij het hotel vertrekt u via de kust langs Ipanema, Leblon en Barra richting Angra dos Reis. Na Angra dos Reis rijdt u door naar Paraty waar u voor 3 nacht verblijft in Pousada Aconhego. Paraty is een klein historisch dorp met een beschermde UNESCO status. De leuk gekleurde authentieke huisjes zijn zeer fotogeniek. Eén van de redenen waarom er veel kunstenaars aanwezig zijn in dit dorp. U vindt in Paraty een grote verscheidenheid van galerieën in deze huisjes, waarop o.a. veel vertoningen van deze huisjes voorkomen. Rondom Paraty liggen diverse, zeer mooie, stranden. Slecht enkele kilometers het binnenland in liggen een aantal mooie watervallen, waaronder een beroemde uit de film the “the emerald forest”. De voor de kust gelegen idyllische eilandjes zijn ook bezoek waard voor een heerlijke dagje genieten van zon, zee & strand.

Dag 7 Vandaag rijden we naar de oude keizerlijke stad Petrópolis. De afstand bedraagt ongeveer 280 kilometer en de duur van de route bedraagt 3,5 – 4 uur. Vanuit Paraty rijdt u eerst langs de kust terug richting Angra dos Reis. Vanaf hier rijdt u via een schitterende weg verder richting Rio Claro/Pirai en Nova Iguacu en de buitenkant van Rio de Janeiro richting Petrópolis. In Petrópolis verblijft u 2 nachten in Pousada Riverside park( aan de buitenrand van de stad. Petrópolis is de oude Keizerlijke stad in de bergen welke met een heerlijk gematigd klimaat en het zomerpaleis de belangrijkste redenen zijn voor een bezoek aan deze omgeving.

Dag 9 Vandaag rijdt u naar Búzios. Dit kleine plaatsje ligt aan de kust ten Noordoosten van Rio en staat bekend als het Braziliaanse Saint Tropez. U vindt in de directe omgeving maar liefst 23 stranden, diverse leuke en lekkere restaurantjes en winkeltjes. Wat u hier niet vindt zijn grote hotels en resorts op één, in 2011 geopend all-inclusive complex “Breezes”, na. Wel dient u er rekening mee te houden dat de prijzen hier over het algemeen wat hoger liggen dan in de rest van Brazilië. U verblijf hier de laatste 3 nachten in Buzios Guesthouse.

Dag 12 Op dag 12 rijdt u terug naar Rio de Janeiro. U kunt de auto inleveren op de luchthaven(bij de “car return”) voor u terug of verder vliegt of indien u een verlenging heeft in de stad bij het stadskantoor.

Fly-Drive Rio de Janeiro 12 dagen Standaard


KIES UW VAKANTIE