Fly-Drive Rio de Janeiro 15 dagen Deluxe - Programma

Fly-Drive Rio de Janeiro 15 dagen Deluxe

Ervaar de beroemde stad en de gelijknamige staat Rio de Janeiro. Samba, Copacabana, Ipanema, Corcovado, Pao de Acucar, enz enz. Teveel om allemaal op te noemen. Naast de stad heeft de staat Rio de Janeiro nog veel meer te bieden. Zo ligt onder andere het door UNESCO erkende Paraty in deze staat, bezoekt u de oude keizerlijke plaats Petrópolis en verblijft u de laatste dagen in het idyllische Búzios om geven door talloze prachtige stranden.

U kunt via ons vliegen met KLM rechtstreeks, of met Tap Air Portugal via Lissabon, van en naar Rio de Janeiro. Indien gewenst kunnen wij ook rechtstreekse vluchten vanaf Frankfurt aanbieden met TAM Brazilië. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij dan kunnen wij deze over het algemeen ook voor u reserveren.


Programma

Dag 1 Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in Rio de Janeiro in de wijk Copacabana. U verblijft hier 4 nachten in hotel Pestana direct aan de boulevard

Dag 5 Vandaag haalt u de auto bij het stadskantoor op. U kunt dit lopend doen, of met de taxi. De afstand die we vandaag af gaan leggen bedraagt ongeveer 250 kilometer en de duur van de route bedraagt 3 – 3,5 uur. Na het ophalen van de koffers bij het hotel vertrekt u via de kust langs Ipanema, Leblon en Barra richting Angra dos Reis. Na Angra dos Reis rijdt u door naar Paraty waar u voor 3 nacht verblijft in Pousada do Sandi. Paraty is een klein historisch dorp met een beschermde UNESCO status. De leuk gekleurde authentieke huisjes zijn zeer fotogeniek. Eén van de redenen waarom er veel kunstenaars aanwezig zijn in dit dorp. U vindt in Paraty een grote verscheidenheid van galerieën in deze huisjes, waarop o.a. veel vertoningen van deze huisjes voorkomen. Rondom Paraty liggen diverse, zeer mooie, stranden. Slecht enkele kilometers het binnenland in liggen een aantal mooie watervallen, waaronder een beroemde uit de film the “the emerald forest”. De voor de kust gelegen idyllische eilandjes zijn ook bezoek waard voor een heerlijke dagje genieten van zon, zee & strand.

Dag 8 Vandaag rijden we naar Engenheiro Paulo de Frontin. De afstand bedraagt ongeveer 210 kilometer en de duur van de route bedraagt 2,5 – 3 uur. Vanuit Paraty rijdt u eerst langs de kust terug richting Angra dos Reis. Vanaf hier rijdt u via een schitterende weg verder richting Rio Claro/Pirai richting Paracambi. Vanaf hier wordt ook de plaats Eng. Paulo de Frontin aangegeven waar u 2 nachten verblijft in Vivenda les 4 Saisons op basis van halfpension even buiten het centrum van de stad. De Vivenda is eigendom van een voormalig Michelin topkok welke het u zeker naar de zin zal maken. In de omgeving kunt u genieten van de schitterende natuur.

Dag 10 Vandaag rijden we naar de oude Keizerlijke stad Petrópolis . De reistijd via de buitenkant van Rio bedraagt ca. 90 minuten. Een andere mogelijkheid is via het prachtige binnenland. De afstand is iets korter maar omdat u op binnen wegen rijdt doet u er dan wat langer over. Met een heerlijk gematigd klimaat en het zomerpaleis(museum) zijn dit de belangrijkste redenen voor een bezoek aan deze stad. U verblijft hier 2 nachten in de luxe Solar do Imperio.

Dag 12 Vandaag rijdt u naar Búzios. De afstand bedraagt ca 210 kilometer en de reisduur 2,5-3 uur. Dit kleine plaatsje ligt aan de kust ten Noordoosten van Rio en staat bekend als het Braziliaanse Saint Tropez. U vindt in de directe omgeving maar liefst 23 stranden, diverse leuke en lekkere restaurantjes en winkeltjes. Wat u hier niet vindt zijn grote hotels en resorts op één, in 2010 geopend complex “Breezes”, na. Wel dient u er rekening mee te houden dat de prijzen hier over het algemeen wat hoger liggen dan in de rest van Brazilië. U verblijf hier de laatste 3 nachten in Vila d’Este .

Dag 15 Op dag 15 rijdt u terug naar Rio de Janeiro. U kunt de auto inleveren op de luchthaven(bij de “car return”) voor u terug of verder vliegt of indien u een verlenging heeft in de stad bij het stadskantoor.

Fly-Drive Rio de Janeiro 15 dagen Deluxe

KIES UW VAKANTIE