Fly-Drive Rio -> Sao Paulo (of andersom) 11 Dagen Standaard - Programma

Fly-Drive Rio -> Sao Paulo (of andersom) 11 Dagen Standaard

Ervaar de beroemde stad en de gelijknamige staat Rio de Janeiro. Samba, Copacabana, Ipanema, Corcovado, Pao de Acucar, enz enz. Teveel om allemaal op te noemen. Naast de stad heeft de staat Rio de Janeiro nog veel meer te bieden. Zo ligt onder andere het door UNESCO erkende Paraty in deze staat, en liggen er tussen Rio en Sao Paulo verscheidene prachtige tropische eilanden, vaak talloze prachtige stranden.

U kunt via ons vliegen met KLM rechtstreeks, of met Tap Air Portugal via Lissabon, van en naar Rio de Janeiro / Sao Paulo. Indien gewenst kunnen wij ook rechtstreekse vluchten vanaf Frankfurt aanbieden met TAM Brazilië. Heeft u voorkeur voor een andere luchtvaartmaatschappij dan kunnen wij deze over het algemeen ook voor u reserveren.


Programma

Dag 1 Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht in Rio de Janeiro in de wijk Copacabana. U verblijft hier 3 nachten in hotel Rio Roiss.

Dag 4 Vandaag haalt u de auto bij het stadskantoor op. U kunt dit lopend doen, of met de taxi. De afstand die we vandaag af gaan leggen bedraagt ongeveer 150 kilometer en de duur van de route bedraagt 2 – 2,5 uur. Na het ophalen van de koffers bij het hotel vertrekt u via de kust langs Ipanema, Leblon en Barra richting Angra dos Reis. In de haven van Angra dos Reis laat u de auto achter en gaat met de ferry naar het autoloze eiland Ilha Grande . U verblijft 2 nachten op dit schitterende eiland in Pousada Cachoeira.

Dag 6 Vandaag gaat u met de ferry weer naar het vaste land waar u de auto weer op haalt en rijdt richting Paraty. Paraty ligt op ca 100 kilometer een kleine 1,5 uur rijden. U verblijft voor 3 nachten in Pousada Aconhego. Paraty is een klein historisch dorp met een beschermde UNESCO status. De leuk gekleurde authentieke huisjes zijn zeer fotogeniek. Eén van de redenen waarom er veel kunstenaars aanwezig zijn in dit dorp. U vindt in Paraty een grote verscheidenheid van galerieën in deze huisjes, waarop o.a. veel vertoningen van deze huisjes voorkomen. Rondom Paraty liggen diverse, zeer mooie, stranden. Slecht enkele kilometers het binnenland in liggen een aantal mooie watervallen, waaronder een beroemde uit de film the “the emerald forest”. De voor de kust gelegen idyllische eilandjes zijn ook bezoek waard voor een heerlijke dagje genieten van zon, zee & strand.

Dag 8 Vandaag rijden we naar het volgende eiland; Ilha Bela. In tegenstelling tot Ilha Grande is dit eiland wel met de auto toegankelijk. Na ca 160 km, ca 2-2,5 uur bereikt u de haven van Sao Sebastiao waar u de ferry neemt met de auto naar het eiland. U verblijft hier in de pousada Porto Pacuiba

Dag 11 vandaag rijdt u met de auto richting de luchthaven van Sao Paulo, circa 275 kilometer. U kunt de auto inleveren op de luchthaven(bij de “car return”) voor u terug of verder vliegt of indien u een verlenging heeft in de stad bij het stadskantoor.

Fly-Drive Rio -> Sao Paulo (of andersom)11 Dagen Standaard


KIES UW VAKANTIE