Wandelvakantie Sao Miguel 8-dagen - Programma

Wandelvakantie Sao Miguel 8-dagen

Dit programma is zeer geschikt voor natuurliefhebbers en mensen die graag iets van de Azoren willen zien. De wandelingen zijn inclusief een gedetailleerd routeboek dat u ontvangt in uw welkomstpakket bij aankomst. Het vervoer naar en van diverse vertrekpunten is gegarandeerd. De tochten zijn niet te zwaar en duren 2,5 tot 4 uur. Vanwege het milde klimaat op de Azoren is het zelfs prettig om gedurende de zomermaanden de wandeltochten te lopen. De tochten zijn individueel en worden niet begeleid door een gids.


Programma

Dag 1: Transfer naar hotel Terra Nostra in de vallei van Furnas.

Dag 2: Op de eerste dag zijn er geen transfers noodzakeljk.
U begint en eindigt bij het hotel in Furnas, vanwaar u een wandeling maakt naar het meer van Furnas en de heetwaterbronnen. De lokale bevolking gebruikt deze bronnen om een speciale maaltijd in te bereiden de zogenaamde Cozido. Het eten gaat in een put in de grond waarna deze 7 uur lang wordt afgedekt en zo stooft men vlees of vis voor de avondmaaltijd op bijvoorbeeld de zaterdag.

Dag 3: Wandeling Redondo naar Ribeira Quente is een aangename wandeling door de dichte begroeiing van de Furnas Vallei. Het pad dat tijdens deze wandeling word gevolgd gaat licht bergop- en afwaarts en gaat langs een klein riviertje. In Ribeira Quente kunt u eventueel naar het strand, iets eten in een lokaal restaurant of naar de vissershaven. ’s Middags maakt u een wandeling terug naar Furnas, tijdens deze wandeling volgt u een oud pad door het bos.

Dag 4: Op deze dag maakt u 2 wandelingen. Start in Povoação naar Faial da Terra door het bos. U kunt een pauze houden en dan naar Salto do Prego langs een pad door een oud dorpje naar een prachtige waterval. Het eindigt bij Faial da Terra. Retourtransfer naar het hotel.

Dag 5: Transfer per taxi naar Ponta Delgada. Tijdens de trip zal u de meest mooie uitzichten van de noordkust en een theeplantage (uniek in Europa) zien.

Dag 6: Wandeling naar Lagoa Do Fogo (dit is een van de groene meren dat op veel foto s van de Azoren te bewonderen is) , het meest ongerepte meer van de Azoren, waar je alleen te voet heen kan. De tocht voert via een levada langs bergen en valleien met schitterende uitzichten. De wandeling eindigt bij een strand waar u kunt zwemmen.

Dag 7: Wandeling langs de kraterrand van Sete Cidades met haar groene en blauwe meer vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de meren en de zee. Via de vallei wandel je omlaag naar het dorp van Sete Cidades waar je langs het meer kunt wandelen. In de middag transfer terug naar het hotel.

Dag 8: Vertrektransfer naar de luchthaven of aansluitend een verlenging naar keuze.

Wandelvakantie Azoren Sao Miguel 8 dagen

KIES UW VAKANTIE