Regio informatie Azoren


Dit eilandenparadijs ligt op 2 uur vliegen van Lissabon in westelijke richting, in de warme golfstroom met een mild klimaat; de gemiddelde dagtemperatuur varieert van 14°C in de winter tot 23°C in de zomer en de zeewatertemperatuur van 17-24 °C.

De eilanden zijn gezegend met een betoverend natuurschoon.
De flora maar ook de fauna op en rond de eilanden is zeer divers en bijzonder. Wist u dat de Azoren de beste bestemming zijn ter wereld voor het spotten van walvissen? Naast walvissen zitten er rond de eilanden ook het gehele jaar door verschillende soorten dolfijnen waar eventueel zelfs mee gezwommen kan worden.

São Miguel is het grootste van de 9 eilanden en misschien wel het mooiste. Op Terceira is vooral de hoofdstad Angra do Heroísmo de moeite waard en op Pico kunt u niet om de gelijknamige bergtop heen. Indien gewenst kunt u bij ons alle 9 eilanden bezoeken. São Miguel, Terceira, Faial, Pico, Graciosa, Santa maria, São Jorge, Flores en Corvo.

Rustzoekers en natuurliefhebbers kunnen op de Azoren hun hart ophalen. Ook voor vissers zijn de eilanden een “must”. Zowel “big game fishing” als vissen vanaf de rotsen en zelfs zoetwatervissen kan worden beoefend.
Stranden vindt u er slechts op beperkte schaal, zoals op São Miguel, Santa Maria, Terceira en Faial. Er zijn echter goede mogelijkheden op vrijwel elk eiland om in zee te zwemmen en te duiken. De belangrijkste sporten op en rond de Azoren zijn zeilen en golfen maar er worden natuurlijk talloze andere activiteiten ondernomen waaronder mountainbiken, kanovaren, canyoning, bergbeklimmen, duiken, surfen, enz.

Naast de vele activiteiten is er voor cultuurliefhebbers ook meer dan genoeg te beleven. Vele festiviteiten zijn er per eiland te vinden waar misschien de "Semana do Mar" op Faial wel de bekendste van is.


KIES UW VAKANTIE