Regio informatie Madeira en Porto SantoMadeira en Porto Santo

Een subtropisch bloemeneiland in de Atlantische Oceaan, ter hoogte van Marokko met een heerlijk, mild klimaat en een vriendelijke bevolking. De schitterende natuur nodigt uit tot wandelingen over het groene, bergachtige eiland langs de bloemenweelde, bananenplantages en wijngaarden.
Dit eiland bezit bijna geen stranden, maar er zijn diverse zwembaden; openbare en bij de hotels en appartementen. Echte stranden vindt u op het nabijgelegen eiland Porto Santo. De meeste accommodaties op Madeira liggen in en bij de gezellige hoofdstad Funchal. Wij hebben ook aan de zuidkust en de noordkust enkele hotels en appartementen voor u beschikbaar.
Ondanks zijn geringe grootte leent Madeira zich uitstekend voor een fly-drive(Zie onze fly and drive Madeira 8 dagen). Over het gehele eiland bevinden zich hotels, residencials en estalagems en dit is volgens velen dé manier om het hele eiland te zien.

Ook op Madeira hebben wij natuurlijk nog enkele leuke tips voor;
*Eet eens Madeiraans! Er zijn diverse goede restaurants op Madeira en Porto Santo waar u "Espetada" kunt eten; een degen met stukjes ossenhaas en laurierblad in een houtskooloven gegrild en aan tafel geserveerd met een heerlijk plat brood uit dezelfde oven en met gefrituurde maïsblokjes. Of u bestelt "Peixe Espada Preto com Platanos", zeer malse diepzeevis (zonder graat) met gebakken banaan. Als aperitief of bij het dessert neemt u natuurlijk een glas Madeira-wijn.
*Daal eens af per "tobogan". Een tobogan is een houten sleetje, waarmee u vanuit de heuvels boven Funchal "afglijdt" naar de stad over de gladde klinkers, onder begeleiding van een geheel in het wit geklede bestuurder. Een zeer bijzondere ervaring!


PORTO SANTO
Oase van rust! Voor rustzoekers en strandliefhebbers adviseren wij dit zo totaal van Madeira verschillende eilandje.

Gelegen op 50 km ten noordoosten van Madeira met een 9 km lang zandstrand en met Vila Baleira als enige stadje.
De verbinding met Madeira geschiedt per vliegtuig en/of snelle boot.

Op Porto Santo hebben wij ook nog enkele tips voor u;
*Porto Santo beschikt over zand met een geneeskundige werking. Bedek uw lichaam geheel met zand, blijf 15 minuten liggen en ga dan in zee. Vooral bij reumatische klachten schijnt dit geneeskrachtig te werken.
*Dat Madeira een beroemd aperitief heeft, wist u waarschijnlijk al, maar ook op Porto Santo worden wijndruiven verbouwt. Proef deze bijzondere wijn eens, want de Vinho Porto Santo is buiten Porto Santo niet te koop!
KIES UW VAKANTIE