Regio informatie Mato Grosso

Mato Grosso is de grootste staat van Centraal West Brazilië, met als hoofdstad Cuiabá. Bekendste highlight van dit gebied is natuurlijk de Pantanal welke zich uitstrekt over meerdere staaten. In het noorden van deze staat begint tevens de Amazone. Vrijwel iedereen heeft wel eens gehoord van het Amazonegebied maar slechts enkelen van de Pantanal. De Pantanal is het grootste overstromings vloedgebied ter wereld en doet eigenlijk niet onder voor het Amazone. Zeker wanneer u geïnteresseerd bent in vogels en ander “wildlife” is de Pantanal wellicht de betere optie van deze gebieden. Belangrijkste reden hiervoor is dat de bebossing meestal dunner en lager is, en er meer open gebieden zijn. Bovendien regent het hier in de droge tijd, stukken minder dan in het Amazone woud.

Dus wanneer u avontuurlijk bent ingesteld en wandelen, fotografie en natuur u aanspreken, kunt u de Pantanal niet overslaan.

In het noordelijk deel ligt ook een van de meer afgelegen gebieden van de Amazone. En bovendien ligt hier de beste eco-lodge van Brazilie(meervoudig winnaar). Voor de echte natuur liefhebber/fotograaf is deze staat een echte must!
KIES UW VAKANTIE